Ja, det er ikke det nemmeste her i verden, at have en krybekælder. Det var måske det rene luksus før, hvor fattigt folk var vant til at bo med faststampet jord som gulv, eller sågar boede med dyrene i stalden. Fortiden skaber det problemer – af mange forskellige grunde.

Men jeg havde løst det hele. Jeg havde installeret en super fantastisk affugter, der sugede al fugt til sig, fra hele boligens underdel. Hvad jeg ikke vidste var, at en strømafbrydelse kunne få det hele til at gå galt. Alle indstillingerne i affugteren forsvandt – den virkede slet ikke mere, selvom ellen kom i gang …

Jeg havde rejst på ferie til Lolland, hvor min mor bor. Hun fik det dårligt, og jeg tog med hende til sygehuset og blev dernede en hel måned. Imens havde min hjemegn oplevet årets værste tordenvejr. Lynnedslaget sket hos naboen, men vores elnet er forbundet med hinanden. Det skete i begyndelsen af september, hvor luftfugtigheden virkelig er høj.

Ja, jeg kom hjem da min mor var blevet bedre, og gik en tur rundt huset. Jeg har en lille målestation, hvor jeg aflæser tilstanden i krybekælderen. Ja , I ser, jeg er virkelig professionel i min tilgang. Mig og min måler er blevet gode venner, ligesom mig og min affugter. Denne gang blev vores gensyn ikke særlig godt – jeg blev nødt til at kravle ind i krybekælderen og genstarte programmet. Dernede var lugten ikke dejlig, det lugtede af jord, fugt og gammel beskidt mand. Lugten havde allerede spredt sig op i huset og jeg blev fortvivlet. Det var lige denne slags, jeg ville undgå.

Naboen kom over til mig næste morgen. Da han så, hvor oprørt jeg var over lugten, prøvede han at berolige mig med at tale om ozon. ”Ozon”, sagde jeg, ”det er jo giftigt!” Det medgav han, men mente at der var mulighed for at undgå de dårlige virkninger, hvis man handlede korrekt. Jeg fik ringet et svensk firma, OzonStockholm, de fik ordnet leveringen hurtigt, jeg betalte med PayPal og fik pakken tre dage derefter. De gav gode råd, som fungerede i praktikken og affugteren begyndte at passe sit arbejde igen. Jeg fik installeret nødstrømsforsyning – og nu er jeg en glad mand igen.