Dit hjem passer du sandsynligvis godt på, og det må vi også gøre med vores planet. Selv om nogle mener, at englene vil våge over os, er det jo ikke helt sikkert, at vi undgår udmattelse i jordens økosystemer. Vi belaster og bruger mere end vi giver tilbage, og det vil ramme hele jordens befolkning til sidst.

Klimaforskere og biologer advarer os om de følsomme systemer som vi forstyrrer med vores menneskelige aktiviteter her på jorden. Balancen er helt tydeligt forrykket, men en kendt vis mand i Danmark sagde engang: ”Hvis vi kan finde på at snavse til, kan vi også finde på at rydde op!” De ord giver trøst, men der skal også handling til. 

Hver enkelt person kan bidrage på mange måder. Her på Blackmarket er det en hjertesag for os, at tale om dyrenes vilkår, og den store belastning som spisning af kød udgør for hele planeten. Der skal dyrkes massevis af planter til at fodre dyrene, og til det bruger man milliarder af tons med kunstgødning, for at derefter sprøjte planterne med giftstoffer. Foruden den kuldioxid som maskinerne udstøder,(men også dyrene), når man dyrker jorden, bliver en ufattelige mængde plante-energi puttet ind i dyrene, som menneskene selv ville kunne spise i en plantebaseret kost. Uden at tage en omvej via dyrenes maver og kroppe. Måske lidt andre frø, der giver dejlige grøntsager og frugt i stedet for korn og hø. 

Vi giver desuden ikke tilbage det vi tager fra jorden, men bliver med at udnytte den ressource menneskeheden har fået som et lån. Sammen med giftstoffer og kunstgødning er vores fødevareforsyning alvorlig truet. 

Men ikke mere pessimisme! Tilbage til den fantastiske livskraft som planterne og vores klode har. Hvis vi bare finder ud af, hvordan man laver lækker mad af det grønne, er næsten alle problemer løst. Hvis forskere går sammen om at finde løsninger til at uskadeliggøre giftstoffer, men også til at opfinde ny grøn energi – og bønder og gartnere ser til så kulstoflagringen i jorden fungerer, plus tilfører mineraler og kvælstof i naturlig form, får markerne den ernæring de skal have.

Det hele handler om kredsløb. Alt, der ikke kan indgå i naturlige kredsløb skal ud. Og alt, der kan indgå i kredsløb skal ind. Ind i vores liv. Ind i klodens, planternes, dyrenes og menneskenes liv her på jorden.